Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari comisioane percepute de bănci la banii intraţi în cont

Topul celor mai mari comisioane percepute de bănci la...

Autor: Ciprian Botea

19.07.2014, 09:23 969
Băncile din România fac paşi serioşi în încercarea de a-şi mări câştigurile din comisioane şi a compensa cât de cât scăderea veniturilor din dobânzi. Gradul de bancarizare rămâne foarte scă­zut în comparaţie cu statele europene dez­voltate, însă în loc ca serviciile financiare să devi­nă mai accesibile, tendinţa este inversă: de la deja cunoscutul comision de administrare a contului curent care a tot crescut în ultimii ani şi care poate crea sold negativ fiind aplicat in­di­ferent de sumă până la taxarea trans­fe­ru­rilor intra şi interbancare, serviciile băncilor nu sunt pentru oricine din punctul de vedere al cos­turilor.
 
La nivelul băncilor cu poziţie relevantă pe piaţa de retail, clienţii au de „cotizat“ la coşul de venituri al bancherilor cu sume cuprinse între 1 leu şi 7 lei în momentul în care le intră în conturi sume cuprinse între 500 şi 50.000 de lei. Fericiţii care încasează peste 50.000 de lei trebuie să cedeze 18 lei dacă au cont la Banca Transilvania sau chiar 22,5 lei dacă sunt clienţi ai Bancpost. BCR se mulţumeşte cu 4 lei pe tran­zacţie indiferent de tranşa valorică, iar UniCredit Ţiriac Bank reţine numai 1 leu. Pentru ING Bank intrarea banilor în contul unui client nu poartă un cost distinct care să fie recuperat de la benefiar, comisionul la încasare fiind zero inclusiv la operaţiunile interbancare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO