Bănci și Asigurări

Topul companiilor de leasing din S1: schimb de locuri la vârf

Topul companiilor de leasing din S1: schimb de locuri la...

Autor: Anelis Baciu

06.09.2016, 00:07 2500

Topul primelor cinci firme de leasing după prima jumătate a anului a cunoscut schimbări semnificative, în condiţiile în care doar liderul, UniCredit Leasing, a reuşit să-şi conserve poziţia.

Cea mai importantă mişcare este urcarea diviziei de leasing a BCR pe locul doi în piaţă, concomitent cu pierderea poziţiei secunde de către compania independentă Impuls Leasing.

Afacerile BCR Leasing au crescut puternic în ultimul an, cu circa 40%, valoarea bunurilor finanţate cumulând 108 mil. euro la finalul lunii iunie. BCR Leasing nu a făcut altceva decât să-şi continue avântul înregistrat pe parcursul lui 2015 când a afacerile au crescut cu un ritm spectaculos de 80%.

Pe de altă parte, austriecii de la Impuls Leasing rămân încă destul de aproape de locul doi la o diferenţă de bunuri finanţate în valoare de 6 mil. euro de BCR Leasing.

Pe locul patru în piaţă se poziţiona la finalul lunii iunie BRD Sogelease, în urcare cu o poziţie faţă de finalul anului trecut. Şi BRD a crescut peste media pieţei, valoarea bunurilor finanţate în acest interval cumulând 74 mil. euro. Divizia BRD a luat locul în clasament tot unui jucător deţinut de o bancă, şi anume  Raiffeisen Leasing, care a finanţat bunuri de 60 mil. euro în primele şase luni, potrivit estimărilor ZF.

Cele cinci companii au jumătate din piaţa de leasing fiananciar în valoare de un mld. euro în S1.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO