Bănci și Asigurări

Topul daunelor plătite de Omniasig: 1,8 milioane de lei pentru o hală de producţie afectată de incendiu

240 mil. lei sunt despăgubirile plătite de Omniasig în S1

240 mil. lei sunt despăgubirile plătite de Omniasig în S1

Autor: Anelis Baciu

23.10.2015, 00:03 114

Omniasig, a doua cea mai mare companie de asigurări, a plătit 1,84 mil. lei în contul unei poliţe property în intervalul ianuarie-iunie a acestui an, aceasta fiind şi cea mai mare despăgubire achitată de asigurător în acest an.

Suma a fost plătită pentru acoperirea pagubelor cauzate de un incediu la o hală de producţie. O despăgubire similară a fost achitată şi după ce o viitură a inundat şase microcentrale.

Cele mai mari cinci daune achitate de Omniasig în primele şase luni ale anului în contul poliţelor property depăşesc cumulat valoarea de 6 mil. lei.

O altă clasă care generează daune semnificative în piaţa şi implicit pentru Omniasig este cea a asigurărilor auto obligatorii (RCA). Daunele nepatrimoniale pe RCA generează costuri mari pentru asigurători de vreme ce numărul persoanelor care solicită astfel de despăgubiri şi pretenţiile acestora au crescut rapid în ultima perioadă.

Cea mare despăgubire plătită de Omniasig în contul unei poliţe RCA s-a situat la circa 1,5 mil. lei şi a fost plătită în cazul unui accident provocat de un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Cele mai mari cinci despăgubiri achitate de Omniasig pe segmentul RCA în primele şase luni ale anului au cumulat 3,9 mil. lei.

Pe de altă parte, în cazul asigurărilor auto facultative (Casco) sumele achitate sunt de regulă mai mici. Spre exemplu, în cazul Omniasig cea mai mare despăgubire din acest an s-a situat la 250.000 de lei.

O despăgubire în valoare de 250.000 de lei a fost plătită şi în cazul unei poliţe de locuinţe, pagubă fiind produsă în urma unui incendiu de la instalaţia electrică a locuinţei.

Asigurătorii care vând poliţe generale au plătit daune de 2 miliarde de lei în prima jumătate a anului, cu circa 5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cel mai mare volum de despăgubiri, 1,1 miliarde de lei , a fost plătit pe segmentul RCA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO