Bănci și Asigurări

Topul dealerilor primari în ianuarie 2019. Deşi este pe locul trei, BRD a fost cel mai mare jucător de pe piaţa titlurilor de stat

Topul dealerilor primari în ianuarie 2019. Deşi este pe...

Autor: Claudia Medrega

12.03.2019, 07:00 1654

ING Bank şi BCR completează podiumul dealerilor primari.

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa lo­ca­lă după active, a rămas în ianuarie 2019 cel mai mare jucă­tor de pe piaţa titlurilor de stat după ce în noiembrie şi de­cembrie 2018 a fost lider, reuşind să depăşească ING Bank.

Şi ING Bank şi-a păstrat locul doi în ianuarie 2019, ca la finalul anului trecut. ING devenise lider la jumătatea anului 2018, dar a pierdut o poziţie pe final de an.

Podiumul dealerilor primari a fost completat în ianuarie 2019 de BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală după active. BCR a fost lider cinci luni din 2018, dar a încheiat primul semestru pe locul 2 în clasa­men­tul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat, iar până la finalul anului trecut a coborât pe locul trei.

Dealerii mari pe piaţa titlurilor de stat figurează şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

Câştigurile băncilor au fost suplimentate în ultimii ani de veniturile din tranzacţionarea titlurilor de stat, pe lângă su­mele câştigate din activitatea de bază, respectiv din cre­ditare. Prin intermediul dealerilor primari sunt depuse ofer­tele la licitaţiile de titluri de stat, atât în cont propriu, cât şi în contul clienţilor acestora - investitori locali sau străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO