Bănci și Asigurări

Topul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat în 9 luni/2021. BCR rămâne lider. ING Bank şi BRD completează podiumul dealerilor primari

Topul dealerilor primari pe piaţa titlurilor de stat în...

Autor: Claudia Medrega

09.12.2021, 18:00 277

Dealerii mari de pe piaţa titlurilor de stat se regăsesc şi în clasamentul celor mai mari bănci după active, dar şi în topul celor mai profitabile bănci.

BCR, a doua cea mai mare bancă din Româ­nia după active, a rămas pe locul 1 în topul dealerilor primari la finalul primelor nouă luni din 2021, după schimbarea din iunie de la vârful clasamentului când banca avansase pe această poziţie. În primele cinci luni din acest an BCR ocupase poziţia a doua, la fel ca în decembrie 2020, după cum reiese din datele publicate de Ministerul Finanţelor.

ING Bank, a patra cea mai ma­re bancă de pe piaţa locală după active, a staţionat în sep­tem­brie pe locul 2 în clasa­mentul dealerilor primari, după ce în iunie coborâse pe această po­ziţie. În primele luni din 2021 şi la sfârşitul anului 2020 ING era pe primul loc în topul dea­lerilor primari. ING rede­venise liderul acestui clasament în lu­nile de toamnă din 2020, detro­nând atunci UniCredit Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO