Bănci și Asigurări

Topul dividendelor care vor fi acordate de băncile mari din profiturile din 2018

Topul dividendelor care vor fi acordate de băncile mari...

Autor: Claudia Medrega

04.04.2019, 00:07 2782

Profiturile mari obţinute de cele mai mari cinci bănci din piaţa românească în 2018 le-au încurajat să acorde dividende cuprinse între 50% şi 74% din câştiguri.

BRD-SocGen, Banca Transilvania şi BCR, cele mai mari bănci de pe piaţa locală, aflate pe podium şi în topul pro­fiturilor, au anunţat până acum cele mai mari dividende, fiind urmate de Raiffeisen Bank şi UniCredit Bank.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, propune acţionarilor cele mai mari dividende, de 1,14 mld. lei. Dividendul brut este de 1,64 lei/acţiune. Banca propune acţionarilor ca 74% din profitul net să se îndrepte spre acţionari.

În cazul Băncii Transilvania, care a devenit cel mai mare jucător după active, propunerea conducerii este ca 818,5 mil. lei din profitul net de repartizat de 1,22 mld. lei, să fie oferite pentru dividende, adică 67%. Banca propune acţionarilor să voteze în AGA din aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,17 lei/acţiune.

Locul trei în topul celor mai consistente dividende revine BCR, al doilea cel mai mare jucător din piaţa locală. Din profitul net de 970,4 mil. lei, suma de 485,2 mil. lei va lua calea dividendelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO