Bănci și Asigurări

Topul giganţilor bancari care vând bondurile externe ale României. Citigroup, BNP Paribas şi HSBC, pe podium în 2021

Topul giganţilor bancari care vând bondurile externe...

Autor: Claudia Medrega

02.06.2022, 00:07 551

Citigroup, BNP Paribas şi HSBC au fost în 2021 pe podium în clasamentul dealerilor programului de finanţare externă al României pe termen mediu MTN (medium term notes), fiind urmate de UniCredit şi J.P. Morgan, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Astfel, se observă că nume mari ale lumii financiare ca JPMorgan sau HSBC se regăsesc în primele cinci poziţii în acest top.

Privind retrospectiv, în 2020 pe podiumul dealerilor pentru bondurile externe ale României erau Erste, Citigroup şi J.P. Morgan, în timp ce BNP Paribas şi HSBC ocupau locurile 7 şi 8.

Analizând clasamentul de anul trecut se constată că grupuri financiare străine care au bănci mari prezente pe piaţa românească, precum Erste Group Bank, Societe Generale, ING, Raiffeisen Bank sau UniCredit nu au reuşit să urce pe podium anul trecut.

Statul a împrumutat în 2021 pe pieţele externe suma de 7 mld. euro, prin eurobonduri lansate în aprilie şi iulie. Datoria externă totală a României, publică şi privată, a crescut în 2021 cu 7,4 mld. euro, la 134,2 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO