Bănci și Asigurări

Topul jucătorilor pe segmentul asigurărilor de garanţii în S1/2021. Onix Asigurări conduce topul, urmat de ABC Asigurări şi Exim România. Volumul subscrierilor pe asigurări de garanţii în S1/2021 a ajuns la 208,2 mil. lei, în scădere cu 10%, faţă de S1/2020

Topul jucătorilor pe segmentul asigurărilor de...

Autor: Mircea Nica

27.10.2021, 17:00 165

♦ City Insurance este pe poziţia a doua în raportul ASF, înainte de retragerea autorizaţiei de funcţionare ♦ Fără City Insurance, ABC Asigurări se clasează pe poziţia a doua, urmat de Exim România, cu subscrieri de sub 30 mil. lei.

Onix Asigurări este liderul seg­mentului asigurărilor de garanţii la finalul primului semestru (S1) din 2021, înregistrând o scădere uşoară de 3,4%, faţă de perioada similară a anu­lui trecut, până la un volum al pri­me­lor subscrise de 86,8 mil. lei, po­trivit da­telor din raportul Auto­rităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Sub­scri­erile înregistrate de Onix Asi­gu­rări sunt pe baza ac­ti­vităţii de asigu­ra­re desfăşurate pe teritoriul altor state.

Onix Asigurări are o pondere în vo­lu­mul total al subscrierilor de pe seg­mentul asigurărilor de garanţii la fi­nalul primelor şase luni din 2021 de 41,7%.

Asigurările de garanţii fac parte din categoria instrumentelor de ga­ran­tare eligibile, prevăzute în legis­la­ţia achiziţiilor publice, şi reprezintă o al­ternativă mai rapidă şi mai con­ve­nabilă faţă de scrisoarea de garanţie ban­cară. Acest tip de asigurare re­pre­zintă o soluţie financiară des­ti­na­tă companiilor care doresc să par­ti­ci­pe la proceduri de achiziţie publică sau celor care trebuie să constituie garanţii contractuale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO