Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari depozite ale populaţiei şi topul judeţelor codaşe la economisire. Băncile din Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Constanţa atrag peste 40% din depozitele totale ale românilor, în lei şi valută. În Giurgiu, Caraş-Severin şi Călăraşi sunt cele mai mici depozite

Topul judeţelor cu cele mai mari depozite ale...

Autor: Mircea Nica

26.07.2020, 00:00 7079

 Primele cinci judeţe cu cel mai mare volum al depozitelor populaţiei în lei şi valută au cumulat 60 mld. lei, care reprezintă jumătate din volumul total al depozitelor în lei şi valută ale populaţiei la finalul lunii mai 2020 ♦ În Giurgiu sunt mai puţin de 0,5% din depozitele totale ale populaţiei.

Primele trei judeţe cu cel mai mare volum al depozitelor în lei şi valută, Bucureşti-Ilfov, Cluj şi Constanţa, deţin o pondere de 43,4%, respectiv 52 mld. lei din volumul total al depozitelor populaţiei în lei şi valută înregistrat la finalul lunii mai, de 119,6 mld. lei, potrivit datelor BNR.

Volumul depozitelor populaţiei în lei la finalul lunii mai 2020 a ajuns la 72 mld. lei, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi re­pre­zintă puţin peste 60% din volumul total al depozitelor populaţiei. Volumul depozitelor populaţiei în valută a ajuns la 47,6 mld. lei în luna mai 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO