Bănci și Asigurări

Topul judeţelor cu cele mai mari ritmuri de creştere a soldurilor depozitelor după 9 luni din 2020. Sibiu conduce detaşat clasamentul, urmat de Bihor şi Cluj. Bucureşti se află pe locul 10

Topul judeţelor cu cele mai mari ritmuri de creştere a...

Autor: Mircea Nica

11.11.2020, 15:00 789

♦ Bucureşti, inclusiv Ilfov, care are cel mai mare sold al depozitelor, se află pe ultimul loc în top 10 judeţe cu cele mai mari ritmuri de creştere a soldurilor depozitelor după nouă luni din 2020 ♦ Comparativ cu judeţul Sibiu, lider în topul creşterii depozitelor, cu un salt de 28%, restul judeţelor din clasament aveau la finalul primelor nouă luni din 2020 ritmuri de creştere de sub 9% pentru soldul depozitelor.

Sibiu, Bihor şi Cluj sunt pe podiumul clasamentului rea­lizat în funcţie de ritmul de creş­tere a soldului depo­zi­telor totale pe zona de retail şi corporate, în lei şi valută, în primele no­uă luni din 2020, conform datelor BNR. Judeţul Sibiu conduce detaşat topul cu un ritm de creştere aproape egal cu suma ritmurilor de creştere a depozitelor din judeţele Bihor şi Cluj.

Judeţul Sibiu a înregistrat la finalul primelor nouă luni din 2020 un sold al depozitelor populaţiei şi companiilor, în lei şi valută, în valoare de 3,8 mld. lei, ajungând la un ritm de creştere a sol­dului de 28% comparativ cu nivelul de la finalul primelor nouă luni din 2019. Astfel, Sibiu se află în vârful topului judeţelor realizat în funcţie de ritmul de creştere a depozitelor la finalul lunii septembrie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019. Însă, ponderea depozitelor din judeţul Sibiu în totalul depozitelor pe retail şi corporate, în lei şi valută este destul de scăzută, de 2,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO