Bănci și Asigurări

Topul profiturilor în sistemul bancar: BCR a făcut rocadă cu Raiffeisen în topul celor mai mari câştiguri în S1 2015

Topul profiturilor în sistemul bancar: BCR a făcut...

Autor: Claudia Medrega

16.10.2015, 13:00 5295

BCR a fost în primul semestru cea mai profitabilă bancă locală, după pierderile record de anul trecut. În 2014, Raiffeisen Bank a ocupat primul loc în clasamentul profitabilităţii, pentru al treilea an consecutiv, iar în S1 2015 a coborât pe locul trei.

Primele trei poziţii în topul celor mai mari câştiguri au fost ocu­pa­te în primul semestru de BCR, cu un profit de 600 mil. lei, BRD - cu 270 mil. lei şi Raif­feisen Bank - cu 213 mil. lei. Profiturile cu­mulate ale celor trei bănci reprezintă 90% din câştigul raportat la nivelul întregului sis­tem bancar, potrivit datelor raportate până în prezent.

Sistemul bancar românesc, format din 40 de bănci, a întregistrat în primul semestru un profit de aproape 1,2 mld. lei. Un număr de 24 de bănci au fost pe profit în primul se­mes­tru, iar 16 au fost pe pierdere, potrivit BNR.

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă locală după activele deţinute, a obţinut în primul semestru un profit net de 603 mil. lei (136 mil. euro), comparativ cu o pierdere de circa 280 mil. lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii drastice a costurilor cu provizioanele de risc. Veniturile din dobânzi şi comisioane continuă să scadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO