Bănci și Asigurări

Tot mai mulţi români cer băncilor să apese butonul de pauză. Florin Cîţu: 152.000 de clienţi au cerut amânarea ratelor la creditele bancare

Tot mai mulţi români cer băncilor să apese butonul de...

Autor: Dorin Oancea

22.05.2020, 12:51 477

152.000 de clenţi au cerut băncilor amânarea ratelor la creditele bancare angajate, valoarea totală a acestora fiind de 3,3 miliarde de lei, a declarat vineri ministrul Finanţelor Florin Cîţu la finalul unei întâlniri cu conducerea Asociaţiei Române a Băncilor. 

Ministrul a discutat cu reprezentanţii sistemului bancar despre programul IMM Invest şi despre relaxarea procedurilor acestuia, despre solicitările de amânare a ratelor, precum şi de programul de relansare economică. Cîţu a spus că programul adresat companiilor mari a trecut într-o primă lectură în şedinţa de Guvern de joi.

Conform celor mai recente informaţii, pe fluxul băncilor partenere proiectului IMM Invest au fost aprobate în jur de 5.000 de credite, iar acestea urmează a fi transmise către Fondul de Garantare. Un număr de 451 de credite în valoare de peste 300 de milioane de lei au fost transmise către FNGCIMM pentru acordarea garanţiei. Numărul creditelor acordate deja este mult mai redus.

Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al ARB, spune că cifrele comuncate tin de perioada de început în care se află programul, şi că sistemul bancar a primit într-o singură săptămână un număr de solicitări pe care în mod obişnuit îl primea în 6 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO