Bănci și Asigurări

Tot mai mulţi români îşi lasă plata facturilor pe seama băncilor

Tot mai mulţi români îşi lasă plata facturilor pe...

Autor: Anelis Baciu

16.09.2016, 00:05 479

Tranzacţiile de debitare directă, la un vârf de peste 8 miliarde de lei.

Valoarea tranzacţiilor prin debit direct, în principal plăţi de facturi şi mai recent şi rate efectuate lunar de bancă pe baza unui contract de mandat semnat anterior cu clientul, a trecut de pragul de 8 miliarde de lei (1,9 mld. euro) anul trecut, acesta fiind un vârf al tranzacţiilor de debitare directă. Faţă de 2014 volumul tranzacţiilor de debitare directă a fost cu 25% mai mare, potrivit datelor BNR. Dacă ne uităm însă la valoarea tranzacţiilor de debitare directă din urmă cu opt ani constatăm o creştere de şase ori. Accelerarea tranzacţiilor de debitare directă este un semnal bun pentru bănci, întrucât indică creşterea gradului de educaţie financiară în rândul clienţilor.

„Creşterea tranzacţiilor de debitare directă este explicată pur şi simplu de faptul că tot mai mulţi clienţi descoperă acest serviciu, care nu este altceva decât o modalitate de a câştiga timp şi de a scăpa de grija plăţii facturilor lunare. Este foarte bine venită această creştere şi este un semnal încurajator pentru bănci. Cea mai mare parte a tranzacţiilor prin acest serviciu constă în plata facturilor lunare“, a explicat analistul financiar Aurelian Dochia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO