Bănci și Asigurări

Trans Sped devine furnizor acreditat de servicii de video-identificare la distanţă, prin care clienţii pot interacţiona cu autorităţile fără prezenţa la ghişeu

Mario Stoica, director operaţional la Trans Sped

Mario Stoica, director operaţional la Trans Sped

21.06.2022, 11:00 572

Compania românească Trans Sped devine primul furnizor de soluţii de identificare la distanţă prin mijloace video acreditat de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), după ce la finalul anului trecut a fost stabilit cadrul legal pentru aceste servicii.

„Mă bucur că cel de-al 18-lea an de activitate în România vine cu o nouă premieră pentru Trans Sped: astăzi, suntem singura companie de pe piaţă care a obţinut avizul din partea ADR pentru furnizarea serviciilor de VideoID”, a declarat Mario Stoica, director operaţional la Trans Sped.

În baza avizului acordat de ADR, Trans Sped poate furniza clienţilor soluţia de videoidentificare, complet automată sau cu operator uman. Acest tip de servicii permite interacţiunea cu autorităţile publice sau cu mediul privat a persoanelor fizice şi a reprezentanţilor persoanelor juridice, fără să mai fie nevoie de prezenţa acestora la ghişeu sau la sediu.

Decizia preşedintelui ADR prin care au fost aprobate normele de recunoaştere şi reglementare ale acestor proceduri a fost publicată în Monitorul Oficial în urmă cu 6 luni. Introducerea acestui nou mod de identificare şi autentificare la distanţă în legislaţia românească are două avantaje majore: schimbarea pieţelor prin automatizarea procesului de verificare a companiilor, a persoanelor şi a documentelor de identificare ale acestora, dar şi accelerarea procesului de digitalizare a administraţiei publice, potrivit notei de fundamentare a actelor normative ce reglementează acest domeniu.

Soluţia VideoID  este avizată de ADR şi certificată conform Regulamentului European 910/2014 (eIDAS) şi Directivei Europene 849/2015 privind AML, fiind, totodată, conformă cu prevederile Legii 129/2019 privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului (KYC).

Trans Sped este activă pe piaţa din România din 2004 şi pe pieţele externe din 2008, fiind prima companie locală care a emis certificate digitale pentru semnătură electronică în cloud.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO