Bănci și Asigurări

Transilvania are cea mai mare pondere a asigurărilor de locuinţe obligatorii PAD, de 22%, în timp ce Bucureşti deţine circa 19% din poliţele totale de locuinţă obligatorii active în august

Transilvania are cea mai mare pondere a asigurărilor de...

Autor: Mircea Nica

29.09.2020, 16:30 108

♦ Numărul poliţelor de asigurări de locuinţe obligatorii a ajuns la finalul lunii august 2020 la 17,57 milioane, cu 3,1% peste august 2019 ♦ PAID urmăreşte ca în mai puţin de 5 ani să ajungă de la un grad de cuprindere de 20%, până la 40%.

Numărul poliţelor de asigurări de locuinţe obligatorii (PAD) a ajuns la 17,57 mi­lioa­ne la finalul lunii august 2020, în creş­tere cu 3,1% com­pa­rativ cu ace­eaşi perioadă a anu­lui trecut, po­trivit sta­tis­ticilor pu­bli­cate pe site-ul Pool-ului de Asigu­ra­re Îm­potri­va De­zastre­lor Na­tu­rale (PAID).

Conform pre­ve­derilor le­gale, PAID adminis­trea­ză sistemul de asi­­gurare obliga­to­rie a locuinţelor, me­nit să acopere trei ris­curi de bază specifice Ro­mâ­niei: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO