Bănci și Asigurări

Transportatorii cer guvernului îngheţarea tarifelor la RCA

Transportatorii cer guvernului îngheţarea tarifelor la RCA

Autor: Anelis Baciu

26.07.2016, 00:00 265

Asociaţiile transportatorilor locali solicită guvernului să intervină asupra preţurilor pentru asigurările auto obligatorii (RCA) în sensul îngheţării acestora la valorile medii calculate de ASF pentru luna iunie a acestui an.

Astfel, potrivit calculelor ASF, prima medie pe segmentul transportatorilor se situa în luna iunie a acestui an la 3.064 de lei (700 euro), în scădere cu 4% faţă de luna mai a acestui an, dar încă cu 53% mai mare faţă de luna iunie din 2015. Transportatorii spun însă că în practică s-au lovit de preţuri mult mai mari decât mediile calculate de ASF. 

„Solicităm guvernului îngheţarea primelor RCA la valoriile medii prezentate de ASF pentru luna iunie 2016, tarife pe care ASF le consideră că oferă stabilitate financiară şi care stau la baza relansării pieţei asigurărilor RCA din România, aşa cum au declarat reprezentanţii Autorităţii. Guvernul poate dispune măsuri cu caracter temporar pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor sau chiar blocarea acestora“, au transmis reprezentanţii transportatorilor.

Asociaţiile transportatorilor cer ca îngheţarea tarifelor să se facă printr-o hotărâre valabilă şase luni care însă să poată fi prelungită succesiv pentru durate de câte cel mult trei luni. Nu este prima dată când asociaţiile transportatorilor rutieri solicită scăderea preţului la RCA. La finalul anului trecut, transportatorii au protestat în stradă împotriva majorărilor de tarifele, acţiune care a determinat ASF să instaureze un protocol care să limiteze creşterea tarifelor la maximum 50%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO