Bănci și Asigurări

Tranzacţia de peste 50 mil. euro dintre fondul de investiţii Innova Capital şi operatorul britanic de plăţi PayPoint, care vizează două companii din România, a ajuns în analiza Consiliului Concurenţei

Tranzacţia de peste 50 mil. euro dintre fondul de...

Autor: Cristina Bellu

18.01.2021, 15:29 186

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care fondul de investiţii Innova Capital, cu sediul central în Polonia, a cumpărat în octombrie 2020 de la grupul britanic PayPoint companiile PayPoint Services SRL şi Payzone SA din România, într-o tranzacţie de 47 mld. lire sterline (peste 50 mil. euro).

“Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

PayPoint este o companie activă pe piaţa de operare de plăţi, iar cele două firme preluate de Innova Capital au avut în 2019 afaceri cumulate de 440 mil. lei (90 mil. euro). PayPoint Services SRL a avut un business de 357 mil. lei, plus 33%, pe când Payzone SA a ajuns la 85 mil. lei, minus 28%.

De-a lungul a doua decenii de activitate locală, Innova Capital, a pariat pe opt firme, din care doar patru (inclusiv PayPoint) mai sunt în portofoliu. Dintre acestea, două achiziţii – Optical Network şi Opltiplaza – au fost realizate în 2019, iar o a treia în 2020, fiind vorba de PayPoint.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO