Bănci și Asigurări

Tranzacţia prin care grupul Eurobank Ergasias preia compania de investiţii imobiliare Grivalia Properties a primit aproabarea de la Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care grupul Eurobank Ergasias preia...

Autor: Laura Albu

28.06.2019, 13:16 303

Consiliul Concurenţei a anunţat, vineri, că preluarea Grivalia Properties REIC de către Eurobank Ergasias SA nu riscă să prejudicieze în niciun fel legile concurenţei din piaţa românească, nu ridică niciun fel de obstacole, astfel această este autorizată.

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia companiilor greceşti, după ce a constatat că aceasta ”nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii Consiliului mai anunţă că decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Grupul Eurobank este o organizaţie financiară, cu operaţiuni care acoperă servicii bancare de retail şi afaceri, servicii bancare de investiţii, gestiune de capital şi numerar, servicii aferente pieţei de capital, leasing financiar, factoring şi servicii forfetare, servicii de tranzacţionare, servicii imobiliare. Grupul Eurobank este prezent şi în Cipru, Luxemburg, Serbia, Bulgaria şi Marea Britanie, având 653 locaţii dedicate serviciilor pentru clienţi în Grecia şi peste graniţe şi peste 13.100 angajaţi.

Grivalia Properties REIC este o companie de investiţii imobiliare, preponderent activă în Grecia, România şi Serbia. Activităţile companiei sunt axate pe segmentele de birouri, retail, logistică şi industriale în domeniul imobiliar şi în zone cu potenţial comercial dezvoltat. Grivalia deţine trei filiale în România (Eliade Tower SA, Retail Development SA, Seferco Development SA), active în domeniul afacerilor imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO