Bănci și Asigurări

Tranzacţie de 316 mil. euro la sfârşit de an: Eurobank vinde 80% din asigurătorul Eurolife companiei canadiene Fairfax

Tranzacţie de 316 mil. euro la sfârşit de an: Eurobank...

Autor: Anca Dumitrescu

22.12.2015, 15:27 519

Tranzacţia în numerar corespunde strategiei Eurobank de a se retrage din operaţiunile non-bancare, pentru a se concentra pe activităţile de bază. Totodată, vânzarea corespunde unui plan de restructurare aprobat de Comisia Europeană.

Grupul de investiţii Fairfax deţine deja o participaţie de 15% la grupul bancar elen, după ce a participat la procesul de recapitalizare a acestuia, care a avut loc luna trecută.

Eurobank va păstra o participaţie de 20% la Eurolife.

Vânzarea va mări raportul Tier 1 (între capital şi activele ponderate în funcţie de risc) al Eurobank cu circa 0,26 puncte procentuale, la 17,8%.

Eurolife, prezentă şi în România, este al treilea mare asigurător din Grecia, cu o cotă de piaţă de circa 10%, oferind asigurări de viaţă şi generale.

Acordul necesită aprobarea autorităţilor de reglementare şi ar putea fi finalizat înainte de sfârşitul trimestrului al treilea din 2016.

Eurobank (fosta Eurobank Ergasias) a devenit acţionarul majoritar al Bancpost în noiembrie 2003. Grupul şi-a extins ulterior prezenţa în România, unde controlează Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucureşti, IMO - II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurări Generale, EFG Eurolife Asigurări de Viaţă, Retail Development (55,94%) şi Seferco Development.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO