Bănci și Asigurări

Tranzacţie surpriză: Digi a încheiat o contract de investiţii cu fondul de investiţii arbdn pentru un proiect de 300 milioane euro în Spania, pentru cablarea a 2,5 milioane gospodării

Tranzacţie surpriză: Digi a încheiat o contract de...

Autor: Roxana Rosu

22.03.2023, 10:29 1008

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications (simbol bursier DIGI) a încheiat un contract de investiţii cu fondul arbdn pentru derularea unei investiţii de 300 milioane euro în dezvoltarea unei reţele de fibră optică în Spania.

Tranzacţia este incheiată de filiala DIgi Spania cu Aberdeen Standard Core Infrastructure III SC Sp., un fond administrat de abrdn, care în prezent desfasoară activităţi de colectare de fonduri şi investiţii în infrastructura pan-europeană în piata medie, precizează un anunţ publicat de DIGI la BVB.

Investiţia vizează conectarea a până la 2,5 milioane locuinţe în provinciile Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Malaga si Sevilla.

”In timp ce o parte a Retelei este deja dezvoltata si acopera aproximativ 1.000.000 de locuinte deservite, dezvoltarea restului Retelei, care va acoperi 1.500.000 de locuinte deservite, va avea loc gradual pe parcursul unei perioade estimate de trei ani”.

Investiţia va  fi suportată în mod egal de către Digi Spania şi arbdn, putând implica şi potenţiale investiţii bancare.

Finalizarea tranzacţiei este supusă îndeplinirii anumitor condiţii, se arată în anunţul DIGI.

DIGI a ieşit anul trecut de pe piaţa ungară şi se concentrează acum pe dezvoltarea reţelei din Spania.

Compania a raportat venituri de 1,5 mld. euro în 2022 – anul vânzării operaţiunilor din Ungaria, în creştere de la 1,28 mld. euro în anul precedent, potrivit raportului rezultatelor publicat recent la BVB. Profitul din exploatare a fost de 149 mil. euro faţă de 186 mil. euro în anul precedent. Digi are 3,3 mld. lei capitalizare după o apreciere de 5% în anul acesta.

Abrdn plc, fostul Standard Life Aberdeen plc, este o companie de investiţii cu sediul central în Edinburgh, Scoţia, listată la  London Stock Exchange şi parte a indexului FTSE 100.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO