Bănci și Asigurări

Treichl, Erste: Nu am spune nu dacă pe piaţă ar apărea la vânzare o bancă grecească. Dar oficial nu este nimic de vânzare

Treichl, Erste: Nu am spune nu dacă pe piaţă ar...

Autor: Cristian Hostiuc

07.08.2015, 13:40 6342

Andreas Treichl, CEO Erste, acţionarul majoritar al BCR, spune că ar fi interesat să se uite la băncile greceşti care sunt în România, dar oficial nicio bancă nu este de vânzare. ”Nu aş spune nu”, a menţionat Treichl la Viena în conferinţa legată de prezentarea rezultatelor Erste în T2.

Din cauza crizei din Grecia şi a problemelor din sistemul bancar, filialele din Balcani, inclusiv din România, are marilor bănci din Grecia, ar putea fi scoase la vânzare.

În România sunt două bănci cu capital grecesc destul de puternice - Alpha Bank şi Bancpost – Eurobank, care sunt într-o situaţie financiară destul de bună şi care sunt suficient de mari ca să prezinte un interes pentru achiziţie.

Erste a cumpărat BCR acum 10 ani, plătind o sumă foarte mare – 3,75 miliarde euro pentru 60% din acţiuni.

În România sunt prea multe bănci asftel încât toate să poată să facă profit şi să se dezvolte. Din acest motiv presiunile spre o consolidare sunt din ce în ce mai mari, mai ales după criză. Până în acest moment doar Banca Transilvania a făcut o achiziţie majoră prin cumpărarea Volksbank, care a propulsat-o pe poziţia a doua în piaţă, luând locul BRD-ului şi ajungând în coasta BCR. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO