Bănci și Asigurări

Tribunalul Bucureşti dispune intrarea în faliment a City Insurance şi dizolvarea societăţii. CITR, desemnat lichidatorul judiciar al companiei

Tribunalul Bucureşti dispune intrarea în faliment a...

Autor: Roxana Rosu

09.02.2022, 10:22 1868

Tribunalul Bucureşti a admis, miercuri, cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind deschiderea procedurii de faliment a City Insurance, compania de asigurări urmând să fie dizolvată.

”În temeiul art. 255 rap la art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele”, se arată în decizia instanţei.

Totodată, în baza art. 253 din Legea nr. 85/2014 se interzice, sub sancţiunea nulităţii, acţionarilor semnificativi ai societăţii de asigurare/reasigurare debitoare sau persoanelor care au deţinut funcţii de conducere să înstrăineze acţiunile deţinute la societatea de asigurare/reasigurare debitoare, fără avizul prealabil al Autorităţii de Supraveghere Financiară şi fără aprobarea judecătorului-sindic.

City Insurance poate face apel la decizia Tribunalul Bucureşti  în termen de 7 zile.

Tot astăzi, CITR, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul Bucureşti lichidator judiciar al City Insurance, urmând să fie confirmat la prima adunare generală a creditorilor.

‘Pentru primele luni ale acestui proiect ne propunem să asigurăm cât mai multă stabilitate pentru cei implicaţi. Vom fi atenţi în mod particular la gestionarea costurilor, pentru a maximiza sumele pe care să le putem distribui creditorilor’, spune Paul Dieter Cîrlănaru, CEO CITR

El apreciază că o particularitate a cazului falimentului City Insurance este, fără îndoială, numărul mare de litigii.

‘Suntem conştienţi de impactul  sistemic pe care această situaţie o are. Contăm pe buna colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, Fondul de Garantare a Asiguraţilor şi celelalte autorităţi implicate’, adaugă Paul Dieter .

Conform legii şi deciziei instanţei deţinătorii de poliţe RCA au de astăzi, de la declararea falimentului, maxim 90 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA şi pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situaţia în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliţă de asigurare în vigoare.

Deţinătorii de poliţe pot solicita în toata această perioadă rezilierea contractului şi recuperarea sumelor plătite sau, în caz, contrar, contractele expiră automat în 90 de zile.



 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO