Business internaţional

Turcia: Inflaţia scăpată de sub control îl pune pe preşedintele Erdogan în faţa unei dileme: să lase dobânzile să fie majorate sau nu?

7 dec 2017 Autor: Catalina Apostoiu

Erdogan vrea să crească volumul banilor ieftini pentru a impulsiona activitatea economică, însă capitalul intern nu este suficient pentru a acoperi necesităţile de creditare.

Inflaţia din Turcia s-a situat la aproape 13% în noiembrie, în creştere de la 11,9% în octombrie, nivel peste aşteptări şi la cel mai ridicat din 2003, potrivit datelor biroului turc de statistică Turkstat, citate de Deutsche Welle.

Deşi oficialii estimează o încetinire a inflaţiei în 2018, majoritatea nu cred că aceasta va coborî sub 10% prea devreme. Comparativ cu inflaţia de aproximativ 2% din Europa, rata din Turcia este foarte ridicată.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

 
Cuvinte cheie:
turcia
, inflatie
, dobanzi
, erdogan
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide