Bănci și Asigurări

Turcii aduc 20 mil. € la capitalul Credit Europe

Turcii aduc 20 mil. € la capitalul Credit Europe

Autor: Ciprian Botea

09.09.2013, 00:05 522
Credit Europe, subsidiara locală a grupului financiar controlat de miliardarul turc Husnu Ozyegin, pregăteşte o majorare de capital de 88,6 milioane de lei (20 mil. euro), operaţiunea urmând să fie aprobată în adunarea generală a acţionarilor convocată pe 16 septembrie.
 
„Majorarea capitalului social se va realiza, prin aport de numerar, prin emiterea unui număr de 41,2 milioane de acţiuni, în valoare nominală de 2,15 lei. Suma se oferă spre subscriere şi cumpărare tuturor acţionarilor, proporţional cu numărul de acţiuni deţinute la data de referinţă (16.09.2013)”, se arată în convocatorul publicat de bancă.
 
Credit Europe a avut pierderi de 36 mil. euro în ultimii doi ani, în condiţiile în care creditele neperformante au depăşit o cincime din portofoliul total, iar majorarea de capital ar putea fi necesară pentru a menţine indicatorii de performanţă ai Credit Europe în limitele legale. Toto­dată, acţionarii trebuie să numească în AGA programată la jumătatea lunii octombrie noul preşedinte al consiliului de administraţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO