Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti împrumută 22,5 milioane de euro de la Banca Mondială

Autor: Alexandra Chelu, Mediafax

05.06.2011, 23:32 124

Garanti Bank România, filiala locală a unuia dintre cele maimari grupuri financiare din Turcia, vrea să contracteze o finanţarede până la 22,5 milioane de euro de la IFC, divizie a grupuluiBanca Mondială, pentru creditarea întreprinderilor mici şimijlocii. Acordarea finanţării va fi supusă aprobării boardului IFCîn luna iulie.

Turcii au luat anul trecut un împrumut de 10 milioane de euro dela BERD, tot pentru finanţarea firmelor mici. Garanti Bank Româniaa obţinut profit în perioada ianuarie-martie, pentru prima dată dela lansarea operaţiunilor de retail, respectiv din 2007, având uncâştig de 2,4 milioane euro.

La sfârşitul anului trecut, banca avea o reţea naţională de 65de unităţi, peste 150 de bancomate, peste 6.000 de terminale POS şiaproximativ 200.000 de clienţi. Garanti avea active de 1,5 miliardede euro la sfârşitul lunii martie, fiind astfel un jucător de taliemedie pe plan local.

Banca s-a dezvoltat rapid preponderent prin vânzarea de crediteîn ultimii ani, astfel că este dependentă de finanţările primite dela grup şi de pe pieţele financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO