Bănci și Asigurări

Turcii de la Garanti încep lupta pentru cotă în leasingul de echipamente

Autor: Liviu Chiru

08.06.2011, 13:32 260

Garanti Leasing, subsidiaraspecializată în leasing financiar a grupului turc Garanti, deschideofensiva pe finanţarea de echipamente agricole, cu un produs carepermite clienţilor să ia o pauză la plata ratelor în fiecareprimăvară.

"După integrarea noastră în grupulGaranti la începutul acestui an, am început să acordăm o atenţiespecială leasing-ului de echipamente, o piaţă care se dezvoltă înritm rapid şi care are nevoie de finanţare", spune Okan Yurtsever,director general al Garanti Leasing. Reprezentanţii compania nuprecizează nivelul dobânzii percepute, aceasta fiind negociată cuclienţii în funcţie de bonitatea financiară şi istoricul de plăţi.Totuşi, calculatorul de rate disponibil pe site-ul Garanti Leasingarată că la finanţarea unui echipament de 30.000 de euro (fără TVA)pe cinci ani, cu un avans de 20% şi o valoare reziduală de 1%, ratalunară ajunge la 491 de euro. clientul mai trebuie să plătească uncomision de administrare de 600 de euro şi un comision lunar degestiune de 8 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO