Bănci și Asigurări

UBS: Erste operează pe pieţe stabile, singura sursă de incertitudine e Ungaria

UBS: Erste operează pe pieţe stabile, singura sursă de...

Autor: Razvan Voican

27.01.2014, 20:26 189

Erste Group reprezintă un brand de calitate, iar ţările în care operează sunt mult mai stabile decât alte pieţe emergente, singurul semn de întrebare fiind legat de situaţia din Ungaria, unde sunt posibile restructurări ale sistemului bancar determinate de decizii politice, scriu analiştii băncii elveţiene UBS într-un raport în care îşi ajustează recomandarea pentru titlurile Erste de la „cumpără“ la „neutru“.

UBS consideră că acţiunile băncii austriece nu mai au prea mult loc de creştere după performanţa de la începutul acestui an şi au ridicat preţul ţintă de la 28 la 29 de euro pe acţiune. Ieri titlurile Erste se tranzacţionau pe bursa de la Viena la preţul de 27,5 de euro după ce în prima jumătate a lunii se apropiaseră de pragul de 30 de euro.

Capitalizarea băncii se ridică astfel la 11,8 mld. euro. Comentariul UBS remarcă şi rata capitalului core tier 1 de 10%, considerată „robustă“ chiar şi pentru vremuri nesigure. Cât priveşte soarta filialei din Ungaria, şeful Erste Andreas Treichl a spus că situaţia este dificilă, însă nu se pune problema abandonării acestei pieţe. Erste Group îşi va publica pe 28 februarie rezultatele financiare pe 2014.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO