Bănci și Asigurări

Ultima decizie monetară a lui Mario Draghi: Banca Centrală Europeană păstrează nivelul dobânzilor de referinţă

Ultima decizie monetară a lui Mario Draghi: Banca...

Autor: Alex Ciutacu

24.10.2019, 14:50 115

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut dobânzile de referinţă joi, în ceea ce s-a conturat a fi ultima şedinţă de politică monetară a lui Mario Draghi la şefia băncii, după opt ani de mandat, potrivit CNBC.

Astfel, instituţia cu sediul central în Frankfurt a anunţat luna trecută un pachet de stimuli monetari prin care vrea să revitalizeze zona euro. Printre măsurile anunţate atunci se numără o reducere cu 10 puncte de bază a dobânzii la depozite, noi condiţii de creditare către băncile comerciale precum şi o nouă rundă de relaxare cantitativă.

Decizia lui Draghi de a anunţa pe ultima sută de metri încă un pachet de stimuli a genrat divergenţe în bancă. La câteva minute după şedinţă a ieşit la iveală faptul că mai mulţi membri ai băncii nu au fost de acord cu decizia.

Mario Draghi părăseşte BCE după opt ani la şefia instituţiei care a schimbat modul în care este gestionată politica monetară în zona euro. Acesta îi predă ştafeta franţuzoaicei Christine Lagarde.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO