Bănci și Asigurări

Un acţionar minoritar contestă în instanţă vânzarea pachetului de 6% din BCR de către SIF Oltenia

Un acţionar minoritar contestă în instanţă vânzarea...

Autor: Roxana Rosu

10.12.2018, 12:50 912

Firma Corealis, care deţine mai multe spaţii comerciale în Craiova, a constestat în instanţă decizia SIF Oltenia de a vinde integral către Erste Group pachetul de acţiuni de la BCR (6,2%), pentru 140 de milioane  euro.

”S.I.F. OLTENIA S.A. informează investitorii că a fost citată pentru data de 17.12.2018 in dosarul nr. 7693/63/2018, aflat pe rolul Tribunalului Dolj, Sectia A II-A Civila, in contradictoriu cu Corealis S.A. Craiova, având ca obiect ordonanţa preşedinţiala-suspendare executare Hotarări AGEA SIF Oltenia S.A. nr. 3 si 4 din data de 04.10.2018”, se arată într-un anunţ publicat la BVB.

SIF Oltenia este acţionar minoritar la Corealis, cu 11,9% din capitalul social. Nu există încă date publice privind participaţia COrealis la capitalul SIF Oltenia. 

Contractul de vânzare-cumpărare între SIF Oltenia şi Erste a fost semnat pe 16 august, iar acţionarii SIF Oltenia au aprobat vânzarea la adunarea generală din 4 octombrie. 

În urma acestei tranzacţii, austriecii de la Erste Bank au ajuns la 99,88% din capitalul social al BCR, ceea ce înseamnă că 0,12% din banca locală se află în prezent în principal în mâinile angajaţilor şi ale foştilor angajaţi.

În acţionariatul SIF Oltenia figurau la finele anului trecut patru SIF-uri, cu o participaţie cumulată de 10,08%, în timp ce cele cinci fonduri de pensii controlează în total 12%, potrivit datelor agregate de ZF. SIF Moldova este şi cel mai mare acţionari dintre toate SIF-urile în cadrul SIF Oltenia, cu o deţinere, la finalul anului 2017, de 4,95% .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO