Bănci și Asigurări

Un bancher preia fără concurs frâiele Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Un bancher preia fără concurs frâiele Fondului de...

Autor: Anelis Baciu

02.03.2016, 00:00 541
Dragoş Oltenescu (foto), un executiv cu aproape 10 ani de experienţă în banking, şcolit în cadrul BNP Paribas, RBS şi BCR, va prelua de la jumătatea lunii martie funcţia de director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). El a fost numit direct în funcţie, fără concurs. Oltenescu o înlocuieşte pe Silvia Ciornei, al cărei mandat a expirat pe 24 februarie, potri­vit informaţiilor transmise de Ministerul Finanţelor. Dragoş Oltenescu va avea ca principale obiective reforma­rea, eficienti­zarea şi repoziţio­narea fondu­lui în raport cu instituţiile finan­ciare partenere, pre­cum şi asigurarea implementării în bune condiţii a progra­melor de garantare ale Guvernului României - Prima casă şi Prima maşină.
 
Înainte să se alăture conducerii FNGCIMM, Dragoş Oltenescu a ocupat poziţia de director financiar şi membru al comitetului executiv al BNP Paribas Cardif România. El are o experienţă locală şi internaţională de peste 15 ani în managementul unor companii din industria financiar-bancară, consultanţă şi FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Potrivit informaţiilor de pe reţeaua de socializare Linkedin, Dragoş Oltenescu a absolvit Facultatea de finanţe din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi deţine calificarea contabilă ACCA. Până la preluarea responsabilităţilor de către Dragoş Oltenescu, conducerea executivă interimară îi va reveni lui Viorel Cârstea, care până în prezent a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei raportări şi validări garanţii din cadrul FNGCIMM. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO