Bănci și Asigurări

Un fond de investiţii olandez vrea să preia recuperatorul polonez de creanţe Kredyt Inkaso

Un fond de investiţii olandez vrea să preia...

Autor: Anelis Baciu

09.08.2016, 00:03 433

Fondul de investiţii olandez Waterland Private Equity Investments, care admi­nistrează active de 4 mld. euro, va efectua în perioada 16 august-29 august o ofertă de preluare a unei participaţii de 66% din acţiunile companiei de recuperare de creanţe Kredyt Inkaso, prezent şi pe piaţa locală. Kredyt Inkaso, companie listată la bursa din Varşovia din 2007, are în administrare creanţe de peste 2 mld. euro, dintre care un miliard de euro în România.

Fondul de investiţii olandez intenţio­nează să plătească un preţ de 22 de zloţi po­lo­nezi (5,14 euro) pentru o acţiune Kredyt Inkaso, ceea ce înseamnă că în total va plăti circa 188 milioane de zloţi polonezi, echi­valentul a 44 milioane de euro. Preţul oferit de Waterland este cu 20% mai mare decât media preţului unei acţiuni Kredyt Inkaso din ultimele trei luni. Ieri, o acţiune Kredyt Inkaso era tranzacţionată pe bursa din Varşovia la un preţ de 22,5 zloţi polonezi cu o trei­me mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO