Bănci și Asigurări

Un fost vicepreşedinte al Bancpost a preluat conducerea Băncii Româneşti

Un fost vicepreşedinte al Bancpost a preluat conducerea...

Autor: Ciprian Botea

06.04.2015, 00:00 930

Ioannis Kougionas (foto) - bancherul grec care a coordonat până în 2009 operaţiunile corporate ale Bancpost din poziţia de vicepreşedinte, fiind recrutat ulterior de grupul elen National Bank of Greece (rivalul Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost) - şi-a preluat atribuţiile de CEO (director general) al Băncii Româneşti, un jucător de talie medie din sistemul bancar deţinut de NBG. Kougionas fusese desemnat CEO al Băncii Româneşti la finalul anului trecut, potrivit datelor de pe site-ul băncii, dar a trebuit să obţină avizul BNR înainte de a-şi pelua atribuţiile. El îl înlocuieşte pe un alt bancher grec, pe Marinos Stratopoulos, 50 de ani, care a condus banca începând din 2010. Kougionas a condus în ultimii ani din poziţia de director general subsidiara din Albania a grupului NBG.

WikiZF: Profilul companiei Bancpost

WikiZF: Profilul companiei Banca Românească

Din boardul Băncii Româneşti mai face parte Efstathios Kouninis, director general adjunct responsabil cu divizia de retail. Banca Românească  se afla la jumătatea anului trecut pe locul 13 în sistemul bancar local, cu o cotă de piaţă în funcţie de active de circa 2%. Banca a pierdut constant cotă  de piaţă în perioada de criză şi a avut pierderi semnificative din cauza costurilor cu provizioanele de risc. Grupurile greceşti, afectate puternic de criza datoriilor statului elen, se află în acest moment în proces de repoziţionare a afacerilor externe, ceea ce ar putea implica şi retragerea de pe anumite pieţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO