Bănci și Asigurări

Un nou jucător în piaţa bancară pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă: Idea Bank intră din iulie pe segmentul creditării ipotecare

Un nou jucător în piaţa bancară pentru cei care vor...

Autor: Claudia Medrega

20.07.2019, 14:41 1928

Idea Bank, specializată mai ales pe creditarea de consum, îşi diversifică portofoliul de produse pentru persoane fizice şi lansează din iulie şi credite imobiliare.

ZF a anunţat anterior intenţia Idea Bank de a intra şi pe segmentul imobiliar.

Creditul imobiliar Idea home vizează investiţiile imobiliare, destinaţia acestui produs fiind achiziţionarea unei proprietăţi rezidenţiale, a unui teren sau refinanţarea altui credit imobiliar/ ipotecar.

“Diversificarea portofoliului de produse şi servicii este o preocupare constantă pentru Idea Bank. Suntem bucuroşi că, după patru ani de la lansare şi după acumularea unei expertize relevante în domeniul creditelor de consum, putem să oferim clienţilor un credit pentru investiţii imobiliare. Prin creditul Idea home dorim să abordăm pentru început cele mai simple destinaţii, adică achiziţia de locuinţe şi refinanţarea creditelor imobiliare/ipotecare aflate în derulare, urmând ca, după o evaluare a proiectului pilot, să diversificăm oferta şi cu destinaţii mai complexe precum construirea sau renovarea de locuinţe”, a declarat Alin Daniel Fodoroiu, vicepreşedinte executiv business la Idea Bank.

Creditul imobiliar Idea home se adresează persoanelor fizice rezidente cu vârsta cuprinsă între 21 şi 70 de ani (la maturitatea creditului) şi cu un venit minim lunar de 2.500 lei (ţară) şi 3.000 lei (Bucureşti) şi este oferit exclusiv în lei.

Termenul de acordare este de maxim 30 de ani pentru achiziţie locuinţe şi refinanţări, în timp ce pentru achiziţia de terenuri termenul este de maxim 20 de ani.

Avansul minim este de15%  din preţul de vânzare-cumpărare, iar dobânda variabilă este formată din indicele IRCC (2,63% pentru trimestrul al treilea) plus marja fixă de 3,25%, Idea Bank oferind un discount de 0,25% la virarea venitului într-un cont deschis la bancă.

Comisionul de analiză este de 600 lei, din care se vor acoperi cheltuielile cu evaluarea imobilului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO