Un român alocă în medie 18 euro pe an pentru asigurările de viaţă, minimul din UE. Un european cheltuie 3.000 de euro pe an pe asigurări de viaţă, iar un ceh sau un slovac 180 de euro

10 mai 2018 Autori: Mediafax , Claudia Medrega

Un român alocă în medie 18 euro pe an pentru asigurările de viaţă, în timp ce ţări precum Danemarca, Finlanda sau Luxemburg alocă peste 3.000 de euro anual, media Uniunii Europene fiind 1.326 de euro, arată studiul „Trăieşte viitorul“, realizat de KPMG la solicitarea Asociaţiei pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).

În prezent, ponderea asigurărilor de viaţă din România este de 20% din totalul pieţei de profil, comparativ cu media Uniunii Europene, care este de 60%, iar - dincolo de diferenţa veniturilor disponibile - una dintre cauzele acestei situaţii o reprezintă nivelul scăzut al educaţiei financiare a românilor, arată rezultatele studiului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.05.2018

 
Cuvinte cheie:
asigurări de viaţă
, UE
, buget
, cheltuieli
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide