Bănci și Asigurări

Un român preia conducerea Generali

Un român preia conducerea Generali

Autor: Ciprian Valentin Botea

06.09.2011, 00:04 664

Adrian Marin (foto), 41 de ani, va fi directorul general al companiei Generali România, asigurătorul creat în urma fuziunii dintre Ardaf şi Generali Asigurări. Generali România este a şaptea companie locală după subscrierile din primul semestru, cu o cotă de piaţă de 6,7%.

Marin lucrează de 15 ani în cadrul Generali, ultima poziţie deţinută fiind aceea de director general adjunct. Generali Asigurări a fost condusă în ultimii trei ani de Marie Kovarova, de origine cehă, care va ocupa un loc în comitetul executiv al grupului italiano-ceh Generali PPF.

"Ne vom concentra în continuare pe asigurări de viaţă şi non-auto, dar nu vom neglija nici segmentul asigurărilor auto. Am pierdut deliberat cotă de piaţă pe RCA pentru că am ales să nu intrăm în războiul pre­ţurilor, dar am încercat să compensăm pe partea de Casco", a declarat Adrian Marin la evenimentul de lansare a noii companii.

Compania creată în urma fuziunii Ardaf cu Generali ţinteşte o cotă de piaţă de 10% pe termen mediu, iar oficialii grupului italian nu exclud nici posibilitatea unor achiziţii viitoare pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO