Una din cinci poliţe RCA este pe o lună,un procent îngrijorător şi cu efecte negative asupra gradului de cuprindere în asigurare. „Cred că mulţi dintre cei care încheie poliţa pe o lună speră că vor câştiga timp, dar în total costul cu asigurarea va fi mai mare“.

30 apr 2018 Autor: Anelis Baciu

Vezi galeria foto Victor Şraer, CEO al Otto Broker: Ponderea politelor pe o lună este îngrijorătoare şi trebuie menţionat că efectele nu s-au făcut simţite încă. Prin introducerea poliţei pe o lună creşte riscul să întâlneşti în trafic un client care nu are asigurarea RCA.

Circa 20% din poliţele de asigurare auto obligatorii (RCA) vândute anul trecut în Ro­mâ­nia, echivalentul a 1,9 mili­oa­ne de con­­­­tracte, au fost închieiate pe o lună, în condiţiile în care noua lege RCA intrată în vigoare în iulie 2017 oferă posi­bilitatea clien­ţilor să în­che­ie asigu­ra­rea pe o lu­nă sau multiplu de o lună.

Singurul argument pen­­tru încheierea poliţei pe perioade foarte scurte este nevoia de cash a populaţiei şi com­pa­nii­lor, în condiţiile în care o asi­gu­rare încheiată lună de lună este per total mai scumpă decât asigurarea pe un an sau pe şase luni. Poliţa pe o lună este mai scumpă deoa­rece costurile adminis­tra­tive ale asigurătorului nu scad o­dată cu scăderea perioadei con­­­tractului, ci rămân con­stante.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.04.2018

 
Cuvinte cheie:
rca
, asigurare
, polite
, efecte
, conditii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide