Bănci și Asigurări

Unde a avut creditarea cea mai mare viteză în 2020. Top 10 judeţe cu cele mai mari ritmuri de creştere ale soldurilor creditelor la final de 2020. Ialomiţa conduce clasamentul, urmat de Sibiu şi Bacău

Unde a avut creditarea cea mai mare viteză în 2020. Top...

Autor: Mircea Nica

04.03.2021, 17:15 254

♦ Clasamentul judeţelor în funcţie de ritmul de creştere al soldului creditelor pentru companii şi populaţie, în lei şi valută, arată o schimbare a perspectivei, Ialomiţa, un judeţ care se afla la finalul anului 2020 printre cel mai slab creditate judeţe, conducând topul realizat după viteza creditării anul trecut, cu un ritm de creştere al soldului creditelor de 23,2% ♦ În ceea ce priveşte topul judeţelor cu cele mai mari solduri ale creditelor la final de 2020, Bucureşti-Ilfov conduce detaşat, urmat de Cluj şi Timiş, primele trei judeţe având jumătate din soldul total al creditelor.

Judeţul Ialomiţa, care se află printre cel mai slab creditate judeţe, cu o valoare a soldului creditelor pentru companii şi populaţie, în lei şi valută, de doar 1,74 mld. lei, a atins un ritm de creştre la finalul anului 2020 de 23,2%, com­parativ cu soldul înregistrat la finalul anului 2019, potrivit datelor BNR.

Cu toate că viteza de creştere a finanţărilor bancare, de peste 20%, plasează judeţul Ialomiţa în fruntea clasamentului realizat în funcţie de ritmul de creştere al soldului creditelor pentru companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020, valoarea soldului este încă relativ mică faţă de Bucureşti-Ilfov, care la finalul anului 2020 a atins un sold al creditelor pentru companii şi populaţie, în lei şi valută, de peste 108 mld. lei. Judeţul Ialomiţa deţine o pondere de doar 0,63% din valoarea totală a soldului creditelor la finalul anului 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO