Bănci și Asigurări

Unde ajungem în acest ritm? Dobânzile Robor au făcut un nou salt major vineri, în timp ce cursul este din nou la maxim istoric

Unde ajungem în acest ritm? Dobânzile Robor au făcut un nou salt major vineri, în timp ce cursul este din nou la maxim istoric

Autor: Alina Botezatu

25.01.2019, 11:15 3573

Unul dintre motivele acestei creşteri poate fi scăderea lichidităţii, ca urmare a plăţilor de taxe şi impozite care se face pe finalul lunii ianuarie a fiecărui an.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut vineri la 3,11% pe an, de la 3,03% pe an miercuri.

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a urcat vineri la 3,34% pe an, de la 3,31% pe an miercuri.

În plus, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a ajuns vineri la 3,43% pe an, de la 3,41% pe an miercuri.

Indicele ROBOR la 12 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de 12 luni, a crescut la 3,51% pe an, de la 3,50% pe an miercuri.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de BNR.

AFACERI DE LA ZERO