Bănci și Asigurări

Unele bănci au început să ofere dobânzi la depozite de până la 5% sau chiar peste, dar constituirile de depozite trebuie făcute online pentru a beneficia de oferta maximă

Unele bănci au început să ofere dobânzi la depozite...

Autor: Mircea Nica

06.05.2022, 22:02 53052

♦ Băncile mari nu se aventurează încă la dobânzi mai mari de 4-5% ♦ Însă o parte dintre bănci oferă dobânzi mai mari în perioada aceasta prin oferte promoţionale, care se vor încheia în lunile mai sau iunie ♦ TBI Bank oferă cea mai mare dobândă pe toate scadenţele, iar Banca Românească se apropie la diferenţe de câteva puncte procentuale pe scadenţele de 6, 12 şi 24 luni, conform datelor agregate pe Finzoom.

Băncile au început să îşi mărească ofertele dobânzilor de depozitele constituite de populaţie, în lei, nivelul ajungând până la 5% sau chiar peste în funcţie de scadenţele la care clienţii aplică. Cu toate acestea, unele oferte ale dobânzilor sunt promoţionale, pentru o perioadă limitată.

Pentru a avea o imagine cât mai clară, de ansamblu, privind ofertele băncilor comerciale din piaţă, ZF a realizat o simulare pe comparatorul online a serviciilor financiare de pe Finzoom. La această simulare s-au luat în calcul cele mai mari oferte ale dobânzii la depozitele oferite de bănci pentru scadenţele de 3 luni, 6 luni, 12 luni şi 24 de luni, indiferent de criteriile pe care băncile le impun pentru a beneficia de cele mai mari dobânzi la depozite.

Astfel, majoriteatea băncilor oferă dobânzi mai mari dacă clienţii folosesc mediul online pentru a constitui depunerile respective, iar în unele cazuri se ia în calcul şi virarea venitului pentru a primi o dobândă mai mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO