Bănci și Asigurări

Ungurii de la MKB au injectat 20 de milioane de euro la Romexterra

Autor: Marius Radu - Mediafax

09.06.2011, 23:30 165

MKB Romexterra Bank şi-a majorat capitalul social cu 82 demilioane de lei, la 462 milioane lei, prin aport în numerarefectuat de acţionarul majoritar MKB Bank Zrt. Cea mai recentăoperaţiune de acest fel a avut loc în octombrie 2010, când bancaşi-a majorat capitalul social cu aproape 40%, respectiv 107,8milioane de lei, la 380,14 milioane lei, prin aport în numerar înprincipal de la MKB Bank.

Capitalul subscris şi vărsat al MKB Romexterra Bank esteîmpărţit în 165,08 milioane acţiuni nominative, având o valoarenominală de 2,8 lei fiecare. Banca trece printr-un proces amplu derestructurare după ce a înregistrat anul trecut pierderi de 247 demilioane de lei (58 de milioane de euro). Din strategia dereaşezare face parte inclusiv abordarea unui nou brand comercialMKB Nextebank şi orientarea spre nişa liber-întreprinzătorilor şi afirmelor mici şi mijlocii.

Banca a închis câteva zeci de unităţi şi a renunţat la mai binede o treime din personal, pentru a-şi reduce costurile. MKBRomexterra Bank a fost înfiinţată în anul 1993, pentru ca în 2006să fie preluată de banca maghiară MKB Bank, o membră a grupuluiBayerrische Landesbank din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO