Bănci și Asigurări

UniCredit a asistat grupul TeraPlast în procesul de vânzare a diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan, tranzacţie estimată la 85 mil. euro

UniCredit a asistat grupul TeraPlast în procesul de...

Autor: Cristina Bellu

29.07.2020, 14:02 502

UniCredit Bank, a cincea bancă de pe piaţa românească, a asistat grupul TeraPlast, cel mai mare producător local de materiale de construcţii, cu afaceri de aproape un miliard de lei în 2019, în vânzarea diviziei Steel către gigantul irlandez Kingspan Group, lider global în industria materialelor de termoizolare şi de anvelopare a clădirilor, listat la Euronext Dublin şi la Bursa de Valori din Londra.

Tranzacţia anunţată recent de cele două companii şi estimată la aproximativ 85 mil. euro cuprinde companiile TeraSteel S.A., TeraSteel d.o.o. Serbia şi Wetterbest S.A., producători de panouri sandwich, structuri zincate uşoare şi hale la cheie, respectiv sisteme complete pentru acoperişuri. Vânzarea include şi filialele deţinute integral, Cortina WTB S.R.L. şi TeraSteel Slovakia SR.

„Această tranzacţie complexă a avut loc într-un context de piaţă provocator, pe fondul efectului pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra industriei construcţiilor”, spune Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking si Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Acordul încheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor condiţii suspensive obişnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de către organismele de concurenţă relevante. Tranzacţia va fi supusă aprobării finale a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor TeraPlast.

Divizia Steel a TeraPlast generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidată – de 973 mil. lei – a grupului TeraPlast în 2019 şi a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA grupului.

TeraPlast SA este listată la Bursa de la Bucureşti, unde are o capitalizare de 521 de milioane de lei. Compania este deţinută în proporţie de 46% de omul de afaceri Dorel Goia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO