Bănci și Asigurări

UniCredit a cofinanţat cu 1 mld. euro proiecte realizate din fonduri europene

UniCredit a cofinanţat cu 1 mld. euro proiecte realizate din fonduri europene

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

26.07.2011, 00:00 329

UniCredit Ţiriac Bank, a şaptea bancă locală după activeledeţinute, a vândut până în prezent credite de peste 1 miliard delei (235 mil. euro) pentru cofinanţarea proiectelor realizate cufonduri europene, mai mult de două treimi din această sumă fiindacordate anul acesta.

Oficialii UniCredit susţin că banca se află pe poziţia a doua peacest segment de piaţă, cu o cotă de peste 20% din total. Româniaare alocate fonduri structurale postaderare (exclusiv agricultură)pentru perioada 2007-2013 de 19,2 miliarde euro, dar peste douătreimi din fondurile destinate sectorului privat au fost dejaalocate, firmele mai având la dispoziţie cel mult un miliard deeuro, apreciază Marius Radu, coordonator fonduri europene laUniCredit Ţiriac Bank.

"Pentru întreprinderile mari şi IMM sunt ultimele şanse deabsorbţie din sectorul productiv. În 2012 vor mai fi ceva fondurireziduale şi ar mai putea apărea suplimentări sau sume disponibileprin rezilierea unor proiecte, dar nimic sigur", a explicatRadu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO