Bănci și Asigurări

UniCredit a consiliat acţionarii români ai Dacia Plant în procesul de vânzare a pachetului majoritar către CERES Pharma

UniCredit a consiliat acţionarii români ai Dacia Plant...

Autor: Roxana Rosu

06.10.2022, 13:04 300

UniCredit a consiliat acţionarii români ai Dacia Plant, Călin Ianţa şi Radu Ionescu Heroiu, în vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către CERES Pharma, companie belgiană activă în dezvoltarea şi distribuţia de medicamente.

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării  Consiliului Concurenţei.

"Ne bazăm pe platforma noastră de consultanţă pan-europeană pentru a oferi expertiză strategică şi o cunoaştere profundă a pieţei locale, în beneficiul clienţilor noştri. Succesul acestei tranzacţii de importanţă strategică, în care suntem mândri că i-am asistat pe cei doi antreprenori români, este o dovadă în acest sens. Suntem recunoscători că am avut ocazia să îi consiliem pe cei doi asociaţi pe parcursul acestei tranzacţii şi că ne-au ales ca parteneri în unul dintre cele mai importante momente din activitatea lor profesională.”, a spus Alexandra Popa, Director al Departamentului de Corporate Finance Advisory în cadrul UniCredit Bank.

Producătorul român de suplimente alimentare Dacia Plant a depăşit în 2021 pragul de 50 mil. lei afaceri, după o creştere de 24% faţă de anul anterior. Pentru anul acesta, compania vrea să păstreze acelaşi ritm de creştere, iar din datele primului semestru, aşteptările sunt de peste 70 mil. lei afaceri în 2022.

"Echipa Corporate Finance Advisory UniCredit Bank coordonată de către Alexandra Popa a avut rol de pilon principal în bunul demers al tuturor procedurilor, precum şi în negocierea clauzelor comerciale. Am simţit că avem în UniCredit un partener experimentat cu o capacitate dezvoltată de înţelegere a bussinesului şi a pieţei în care activăm. Le suntem foarte recunoscători pentru abordarea pe care au avut-o, pentru încrederea pe care ne-au oferit-o şi pentru tot profesionalismul de care au dat dovadă în acestă tranzacţie", spun Călin Ianţa şi Radu Ionescu Heroiu, acţionari Dacia Plant.

Anul trecut Ceres a cumpărat şi compania bulgară ABOPharma din acelaşi sector la un preţ care nu a fost făcut public, ca parte a planurilor sale de extindere în Europa Centrală şi de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO