Bănci și Asigurări

UniCredit a consiliat Gedeon Richter în vânzarea operaţiunilor din România către lanţul de farmacii Dr. Max, deţinut de fondul de investiţii Penta Investments

UniCredit a consiliat Gedeon Richter în vânzarea...

Autor: Cristina Bellu

25.10.2022, 13:27 281

Echipa de Corporate Finance Advisory (CFA) a UniCredit în România, în colaborare cu echipa CFA din Ungaria, a consiliat acţionarii Gedeon Richter, una dintre cele mai importante companii de produse farmaceutice din Europa Centrală şi de Est, în vânzarea operaţiunilor din România către Mediplus Exim, o subsidiară din România a Dr.Max, business deţinut de fondul ceh de investiţii Penta Investments.

"În procesul de consiliere a Richter, una dintre marile companii farmaceutice din Europa Centrala şi de Est, am confirmat o dată în plus atât poziţia noastră puternică pe piaţa M&A din România cât şi cunoaşterea foarte bună a industriilor din aria  farmaceutică şi a produselor naturiste”, spune Alexandra Popa, Director al Departamentului de Corporate Finance Advisory în cadrul UniCredit Bank.

Gedeon Richter şi Dr. Max Group au anunţat recent prin intermediul Bursei de Valori Budapesta că subsidiara indirectă a lui Richter, Armedica Trading Srl, a semnat un contract de vânzare de acţiuni pentru a transfera operaţiunile de distribuţie şi retail farmaceutic ale grupului Richter din România (Pharmafarm SA şi Gedeon Richter Farmacia) către Mediplus Exim, o subsidiară a AD Pharma, parte din Dr. Max Group.

Finalizarea tranzacţiei este condi­ţio­nată de obţinerea aprobărilor de la Consiliul Concurenţei din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO