UniCredit a raporat pentru 2015 operaţiuni de factoring de 886 mil. euro, un volum record

18 mar 2016 Autor: Liviu Popescu

UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistemul bancar, a raportat pentru anul 2015 un volum al opera­ţiu­nilor de factoring de 886 mil. euro, în creş­tere cu o treime faţă de anul prece­dent. Operaţiunile de facto­ring intern au reprezentat 77% din to­ta­lul cre­an­ţe­lor gestionate.
 
Piaţa de factoring, pe care activează bănci şi com­panii spe­cializate în scon­ta­rea şi admi­nis­tra­rea de fac­turi comer­ciale, a cres­cut în 2015 la apro­xi­mativ 3,7 mld. euro, cu 950 mil. euro mai mult fa­ţă de volum atins în anul precedent. Creş­te­rea în ter­meni no­mi­nali a fost de 35%, cel mai mare avans înre­gis­trat din 2011 până acum, po­tri­vit Aso­cia­ţiei Ro­mâne de Factoring (ARF).
 
UniCredit menţio­nea­ză că seg­men­tele care au contribuit sem­nificativ la re­zultatul record al băncii au fost me­ta­le, chimicale, apă şi reciclare (23% din total, cu o creştere de 55% faţă de 2014), autovehicule, utilaje şi echi­pa­men­te (cu o pondere de 11,5%), agri­cul­tură, pescuit şi produse alimentare (cu o pondere de 10%).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.03.2016

 
Cuvinte cheie:
UniCredit
, operatiuni
, record
, opera
, raportare
, reprezentare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide