Bănci și Asigurări

UniCredit a raportat un profit consolidat în România de 35 milioane de euro în primele nouă luni, în scădere cu 23%

UniCredit a raportat un profit consolidat în România de...

Autor: Florentina Dragu

11.11.2014, 18:35 200

Grupul italian este prezent în România prin grupul UniCredit Ţiriac, care include UniCredit Ţiriac Bank şi filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN, UniCredit Leasing România, UniCredit Leasing Corporation IFN, ALLIB Leasing, Debo Leasing IFN şi UniCredit Insurance Broker.

Profitul grupului înainte de taxe a fost de 44 milioane de euro, în urcare cu 41,8% de la 31 milioane de euro în ianuarie-septembrie 2013, se arată în raportul publicat marţi.

Veniturile operaţionale pe piaţa din România au scăzut cu 2,3%, la 265 milioane de euro, în timp ce cheltuielile operaţionale au totalizat 128 milioane de euro, în creştere cu 1,3% faţă de primele nouă luni din 2013.

Profitul operaţional brut a fost de 137 milioane de euro, mai mic cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar rezultatul operaţional net a urcat cu 37,7%, la 44 milioane de euro, de la un nivel de 32 milioane de euro în septembrie 2013.

Grupul a constituit provizioane pentru creditele neperformante din România de 93 milioane euro în primele nouă luni, în scădere cu 17,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Veniturile din dobânzi au stagnat la 154 milioane de euro, iar veniturile din taxe şi comisioane au scăzut cu 4,2%, la 52 milioane de euro.

Raportul între costuri şi venituri a crescut cu 173 puncte de bază, la 48,4%, de la 46,7% în perioada ianuarie-septembrie 2013, se arată în raport.

Volumul creditelor a ajuns la 4,52 miliarde de euro la finele lunii septembrie, cu 1,5% peste nivelul din perioada similară a anului trecut, de 4,456 miliarde de euro.

În acelaşi timp, depozitele clienţilor au scăzut cu 2,8%, la 2,96 miliarde de euro.

În trimestrul al treilea, grupul italian a înregistrat un profit consolidat în România de 8 milioane de euro, în urcare faţă de un profit zero în acelaşi trimestru anul trecut, dar în scădere de la 9 milioane de euro în precedentele trei luni.

La finele lunii septembrie, UniCredit avea 185 de sucursale în România, în scădere de la 199 unităţi după primele nouă luni ale anului anterior.

Datele privind surcursalele din România incluse în raportul financiar al grupului italian reprezintă raportări realizate intern conform unei metodologii contabile specifice, fiind uşor diferite faţă de cele pe care UniCredit Ţiriac Bank le raportează local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO