Bănci și Asigurări

UniCredit Bank majorează din nou dobânzile la depozitele în lei, şi oferă până la 8% pe an pentru persoane fizice şi companii cu afaceri de sub 1 milion de euro

UniCredit Bank majorează din nou dobânzile la...

Autor: Cristina Bellu

07.09.2022, 13:50 862

UniCredit Bank a decis să opereze o nouă majorare de dobânzi la depozitele în lei ale clienţilor persoane fizice, liber profesionişti, Persoane Fizice Autorizate şi companii cu cifra de afaceri sub 1 milion euro.

Astfel, începând cu data de 5 septembrie, clienţii persoane fizice beneficiază de dobânzi 8% pe an pentru depozitele în lei la termen pe 12 luni, 7% pe an pentru depozitele la termen pe 6 luni şi 6% pe an pentru depozite la termen pe 3 luni, constituite prin Mobile şi Online Banking.

Pentru depozitele în euro, dobânda este 1% pe an pentru depozite la termen de 12 luni, respectiv 0,8% pe an pentru termen de 6 luni şi 0,4% pe an pentru depozite la termen pe 3 luni, în timp ce pentru depozitele în dolari banca afişează o dobândă de 2% pe an pentru depozite la termen de 12 luni, respectiv 1,5% pe an pentru termen de 6 luni şi 1% pe an pentru depozite la termen pe 3 luni.

Clienţii pensionari care încasează pensia folosind oferta GeniusCont de la UniCredit Bank beneficiază şi în sucursale de aceleaşi dobânzi ca pentru depozitele constituite prin mijloace electronice. Pentru toate categoriile de clienţi persoane fizice, suma minimă necesară pentru deschiderea unui depozit este de 500 lei sau 200 euro/dolari.

Pentru depozitele la termen cu dobândă fixă pe 3, 6 si 12  luni constituite în sucursală se aplică dobânda corespunzatoare pentru depozitul constituit prin Online Banking sau Mobile Banking minus 0,30 puncte procentuale pentru depozitele în lei şi 0.10 puncte procentuale pentru depozitele în euro sau dolari.

“Ajustăm o dată în plus propunerea comercială de dobânzi pentru depozitele la termen astfel încât să ne susţinem şi încurajăm clienţii să continue să economisească şi în actualul climat economic”, spune Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank

Tot din 5 septembrie, banca a decis să majoreze şi dobânzile oferite pentru clienţii liber profesionişti, Persoane Fizice Autorizate şi companii cu cifra de afaceri sub 1 milion euro.

Astfel, pentru depozitele în lei cu sau fără prelungire automată, constituite pentru perioade de 12 luni, dobânda este de 8%  pe an, pentru termen de 6 luni - de 7% pe an, iar pentru termen de 3 luni - de 6% pe an, luând în considerare că suma minimă pentru deschiderea unui depozit este de 10.000 de lei.

Depozitele în lei constituite pentru o lună (cu scadenţă unică sau cu prelungire automată) beneficiază de dobânzi de 5% pe an, iar cele pentru o săptămână de o dobândă de 4% pe an, dacă sumele din depozit se ridică la minim 50.000 de lei.

Pentru depozitele în dolari constituite pentru perioade de 12 luni, cu sau fără prelungire automată, companiile beneficiază de o dobândă de 2% pe an, pentru depozitele pe 6 luni - de 1,5% pe an, pentru depozitele pe 3 luni - de 1% pe an, iar pentru depozitele pe o lună - de 0,8% pe an.

Suma minimă pentru deschiderea unui depozit este de 3.000 dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO