Bănci și Asigurări

UniCredit Bank participă pentru al treilea an la programul guvernamental IMM Invest şi AGRO IMM Invest România, banca având un plafon de finanţare de 1,26 miliarde lei

UniCredit Bank participă pentru al treilea an la...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2022, 12:34 378

UniCredit Bank continuă, pentru al treilea an, finanţările pentru companii prin IMM Invest şi AGRO IMM Invest România, după ce a primit un plafon total de 1,26 miliarde lei de la Ministerul Finanţelor.

Sumele acoperă garantarea creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie prin programul IMM Invest România şi sub-programul AGRO IMM Invest, ediţia 2022.

 Statul român, prin Ministerul de Finanţe, reprezentat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi, mai nou, prin Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. (FGCR), garantează în proporţie de 80%, respectiv 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanţarea IMM-urilor, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul programului.

“Prin gama largă de instrumente financiare pe care UniCredit Bank o oferă clienţilor companii, ne propunem să răspundem nevoii de întărire a mediului de afaceri local în faţa adversităţii şi să contribuim direct la creşterea gradului de rezilienţă a economiei româneşti. Continuarea programului guvernamental ne permite să susţinem prin facilităţi de credit garantate companii din numeroase sectoare de activitate. Încurajăm clienţii companii eligibili să acceseze beneficiile programelor IMM Invest şi AGRO IMM Invest România în această perioadă, dat fiind că  valabilitatea  schemei de ajutor de stat este până la 30 iunie 2022“, spune Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

În ediţia din acest an, UniCredit Bank se va concentra pe Subprogramul AGRO IMM Invest, care susţine întreprinderile eligibile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar. Valabilitatea schemei de ajutor de stat aferentă Cadrului Temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul pandemiei de COVID-19 este până la 30 iunie 2022.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO