Bănci și Asigurări

UniCredit Bank România participă la programul guvernamental prin care IMM-urile afectate de criza Covid pot accesa granturi nerambursabile în valoare totală de 1 miliard de euro

UniCredit Bank România participă la programul...

Autor: Roxana Rosu

07.10.2020, 12:11 623

UniCredit Bank România devine bancă parteneră a programului guvernamental privind acordarea de granturi nerambursabile pentru IMM-uri, prin care firmele afectate de criză pot accesa finanţări în valoare totală de 1 miliard de euro.

Potrivit OUG 130/2020, granturile nerambursabile pentru întreprinderi mici şi mijlocii pot fi Micro granturi de până la 2.000 de euro (PFA-uri, ONG-uri, IMM-uri), Granturi pentru capital de lucru  - max. 15% din cifra de afaceri, dar nu mai mult de 150.000 de euro pentru un beneficiar (IMM-uri şi ONG-uri) şi Granturi pentru investiţii – max. 200.000 de euro de proiect şi beneficiar (IMM-uri).

UniCredit Bank pune la dispoziţia clienţilor o ofertă de tranzacţionare ce include de la conturi curente şi conturi dedicate măsurilor instituite prin ordonanţa de urgenţă, soluţii de creditare adaptate tipului de activitate a clientului (credite pentru cheltuieli curente, credite pentru investiţii, credite punte etc.) şi până la soluţii digitale dintre cele mai moderne.

Clienţii companii beneficiază de până la trei certificate calificate gratuite, pe care le pot utiliza imediat atât pentru semnarea documentelor în relaţie cu banca, cu parteneri de afaceri sau instituţii publice, dar şi pentru a semna electronic documentele proiectului depus pentru accesarea granturilor (semnarea electronică a documentaţiei fiind o cerinţă obligatorie pentru granturile pentru capital de lucru).

De asemenea, prin creditul punte, UniCredit Bank va finanţa partea din cheltuielile care vor fi rambursate de către autorităţi în cadrul măsurii 3 - “Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor”.

 “Ne bucurăm să putem susţine şi facilita acest program de granturi, ca parte a parteneriatului cu MEEMA. Prin oferta de tranzacţionare a UniCredit Bank, clienţii beneficiază, dincolo de posibilitatea de a accesa finanţările necesare, de certificate calificate gratuite, activate şi disponibile imediat, pe care le pot folosi pentru a semna electronic documentaţia, dar şi ulterior în activitatea lor”, spune Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO