• Leu / EUR4.9405
  • Leu / GBP5.6264
  • Leu / USD4.5913
Bănci și Asigurări

UniCredit Bank şi Amundi Asset Management lansează patru noi fonduri de investiţii tematice cu componenta ESG, dintre care trei în euro şi unul în dolari

UniCredit Bank şi Amundi Asset Management lansează patru noi fonduri de investiţii tematice cu componenta ESG, dintre care trei în euro şi unul în dolari

Autor: Roxana Rosu

19.01.2023, 16:19 308

UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, lansează patru noi fonduri de investiţii tematice cu componenta ESG, dintre care trei în euro şi unul în dolari, care propun investitorilor oportunităţi de diversificare a portofoliilor în linie cu tendinţele din piaţă în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

Cele patru fonduri tematice sunt CPR Invest Climate Action, CPR Invest Medtech; CPR Invest Hydrogen şi AMUNDI Funds Multi-asset sustainable future.

“Rămânem consecvenţi angajamentului de a propune publicului nostru produse financiare moderne, inovatoare, administrate de către profesionişti, iar sprijinirea clienţilor şi comunităţilor în călătoria lor către sustenabilitate este pentru noi o prioritate şi un avantaj competitiv important în piaţă. Cele patru noi fonduri administrate de către Amundi Asset Management pe care le distribuim răspund unui interes din ce în ce mai mare pe care investitorii încep să îl manifeste în ceea ce priveşte companiile în care îşi investesc banii şi modul în care acestea abordează aspectele de mediu, social şi de guvernanţă”, a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank.

  • CPR Invest CLIMATE ACTION: fond în EUR, investeşte în companii internaţionale care se angajează să limiteze impactul schimbărilor climatice în conformitate cu cel de-al 13-lea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă al Organizaţiei Naţiunilor Unite, integrând în acelaşi timp criterii de tip Mediu, Social, Guvernanţă (ESG) în procesul investiţional.
  • CPR Invest MEDTECH: fond în EUR, investeşte în tot spectrul de tehnologii medicale, adoptând o abordare de investiţii responsabilă. Medtech este un trend economic şi social pe termen lung, creat de o combinaţie de factori umani şi din domeniul inovaţiei, care îşi propune să îmbunătăţească serviciile medicale reducând, în acelaşi timp şi costurile.
  • CPR Invest HYDROGEN: fond în USD, cu investiţii în acţiuni ale companiilor care activează în lanţul economic de productie şi valorificare a hidrogenului şi care integrează un cadru de investiţii durabile şi sustenabile.
  • AMUNDI FUNDS MULTI-ASSET SUSTAINABLE FUTURE: fond în EUR cu un portofoliu ESG conservator, care urmăreşte să ofere randamente sustenabile şi atractive printr-o abordare activă de tip Multi-Active. Investeşte în principal într-o gamă vastă de titluri de valoare din întreaga lume, care contribuie la un viitor sustenabil, masurat conform indicatorilor privind problemele de mediu, sociale si de guvernanta.

  „Lumea din jurul nostru evoluează prin inovaţii tehnologice, noi tendinţe demografice şi sociale, urbanizare rapidă şi provocări de mediu complexe, marcate de trenduri în schimbare. O lume din ce în ce mai complexă, conectată şi în continuă schimbare, în care inovaţia fără precedent va genera valoare în momente în care ne confruntăm cu provocări umane şi climatice majore pentru lumea de mâine. La Amundi, abordarea noastră investiţională tematică oferă o alternativă la strategiile tradiţionale, încercând să capteze surse de creştere şi performanţă prin tendinţe autentice de lungă durată oferind clienţilor noştri soluţii durabile şi transparente.”, spune Florin Dolea, CEO Amundi Romania.

 
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9405
Diferență: 0,3045
Ieri: 4.9255
Azi: 4.5913
Diferență: 0,0196
Ieri: 4.5904
Azi: 5.6264
Diferență: 0,4481
Ieri: 5.6013
Azi: 5.0084
Diferență: 0,407
Ieri: 4.9881